PINJAMAN PERIBADI & CARA URUS DUIT ANDA

PINJAMAN PERIBADI DAN CARA TERBAIK MENGURUS DUIT ANDA DI MALAYSIA

BUAT PINJAMAN TERBAIK -DUITANDA.COM

Biasanya kalau nak cerita pasal pinjaman ini saya rasa hampir semua orang pernah buat pinjaman-Pinjaman terbaik untuk anda.

Tak kiralah samada pinjaman peribadi, pinjaman kat bank atau pinjaman di koperasi mahupun pinjaman berlesen.

Proses nak buat pinjaman tersebut hampir sama tak kiralah sama ada anda berada di Singapura atau di Australia sekali pun.

Maka kami di duitanda.com sekali lagi hendak terangkan dengan ringkas perihal pinjaman peribadi tersebut.

Mudah-mudahan kita semua boleh faham mengenai cara nak buat pinjaman-pinjaman terbaik di mana2 tempat apapun.

BUAT PINJAMAN - PINJAMAN TERBAIK
BUAT PINJAMANPINJAMAN TERBAIK

Cara buat pinjaman bank cimb

Nama pinjaman di CIMB ini adalah CIMB Cash Plus.

Kelebihan CIMB Cash Plus

Jumlah pembiayaan yang fleksibel

Tempoh pembiayaan sehingga 5 tahun

Tempoh hendak luluskan pinjaman pantas

Tiada caj proses

Kadar faedah yang berpatutan

Tidak perlu jaminan dan pengesahan majikan

Syarat pijaman tidak terlalu ketat

Cara buat pinjaman bank bsn

Pakej Pinjaman BSN MyRinggit-i BPA (Klasik) 

Pinjaman BSN MyRinggit -i BPA Classic atau dikenali sebagai “pinjaman bsn” direka khas untuk kakitangan kerajaan dan pegawai badan undang-undang untuk meningkatkan kehidupan.

Untuk rancangan pinjaman peribadi, ia menawarkan had pinjaman dari minimum RM5,000 hingga maksimum RM200,000.

Konsep pinjaman Syariah BSN


Pinjaman BSN ini berdasarkan konsep Syariah Tawarruq, yang terdiri dari kontrak dari Bai Murabahah dan Wakalah, menggunakan komoditi (aset pendasar) dari Bursa Suq al Sila ‘

INFO DUIT ANDA>>>  PINJAMAN PERIBADI - DUITANDA

Kelayakan

  • Warganegara Malaysia berumur 21 hingga 60 tahun (tertakluk pada usia persaraan pada akhir pinjaman).
  • Surat 60 tahun, jika anda berumur sehingga 60 tahun.
  • Kakitangan terpilih / badan berkanun / organisasi kerajaan dengan kemudahan potongan gaji melalui PCB.
  • Pendapatan minimum RM800.00 setiap bulan tetap.
  • Pekerja tetap yang telah bekerja lebih dari 3 bulan; tiada sokongan diperlukan)
  • Pekerja kontrak tidak layak buat masa ini.


Dokumen yang diperlukan untuk pinjaman BSN

  • Dua salinan Kad Pengenalan (depan dan belakang).
  • Surat pengesahan dari majikan anda dengan butiran berikut: – Nama / Nombor ID – Kedudukan / Status – Gaji bulanan – Tarikh lantikan – Tarikh persaraan
  • Dua salinan gaji terakhir.
  • Kebenaran untuk potongan gaji dari majikan anda melalui Pejabat Perkhidmatan Angkasa (BPA 1/79).


Had pinjaman peribadi BSN


Ia berdasarkan gaji anda. Pinjaman maksimum adalah RM200,000 dan minimum adalah RM5,000.


Kadar faedah pinjaman BSN


RM 800 Hingga RM 5000 (4.75%)
Lebih daripada RM 5000 (4.50%)


Misi kami adalah untuk membina hubungan yang berkekalan dan bermakna dengan pelanggan kami untuk memastikan mereka terus mendapat akses ke kehidupan yang lebih baik dengan:


Misi kita

Ini menyediakan kaedah simpanan dan pelaburan yang dilakukan oleh orang ramai dengan pelbagai jenis perkhidmatan perbankan.


Galakkan dan gerakkan simpanan, terutamanya simpanan kecil.
Menyemai tabiat berhemat dan menabung.


Bank Simpanan Nasional menggunakan dana Bank untuk pelaburan, termasuk membiayai pembangunan ekonomi negara.

Bank yang mudah buat pinjaman peribadi

Bagi aku bank yang mudah buat pinjaman adalah Bank Rakyat & Easy Loan RHB.

Kalau untuk kakitangan kerajaan bank Rakyat adalah pilihan utama mereka untuk buat personal loan.

Bagi pekerja swasta pula pinjaman dari RHB Easy Loan menjadi pilihan terbaik.

Kenapa RHB easy loan?

Sebab nak buat pinjaman sangatlah mudah.

Hanya bawa IC/Kad pengenalan anda. Tunjukan ke pegawai yang bertugas.

Keputusan samada anda layak buat pinjaman ataupun tidak akan diketahui pada masa itu juga.

So bagi aku kalau hanya nak guna duit setakat rm2k tu pegi jerlah ke RHB EASY LOAN.

Aku bukan nak promote yer.

Pinjaman peribadi Maybank

Berikut adalah ciri-ciri pinjaman peribadi dari Maybank

Berikut adalah ciri-ciri pinjaman peribadi dari Maybank

#Cagaran dan penjamin tidak diperlukan kalau nak buat pinjaman kat sini.

INFO DUIT ANDA>>>  PINJAMAN SEGERA ONLINE MALAYSIA | Loan Istimewa 2019 & 2020

#Tempoh Pinjaman pula adalah antara 24 – 72 bulan

#Jumlah loan yang dibenarkan adalah sehingga 4x gaji kasar bulanan

#Kadar faedah (interest) serendah 6.5% p.a. – 8.00% p.a. (setahun)

#Kelulusan pinjaman mengambil masa 2 hari sehaja.

#Jumlah Pinjaman Minima(terendah) adalah RM 5,000

#Jumlah Pinjaman MaksimumRM (tertinggi) yang anda boleh mohon adalah RM100,000

#Tempoh Pinjaman PALING SINGKAT 24 BLN

#Tempoh Pinjaman PALING LAMA 72 BLN

Pinjaman peribadi aeon – BUAT PINJAMAN TERBAIK

Ciri-ciri Utama Pinjaman Aeon


Jumlah pinjaman maksima sehingga RM100,000!

Kadar interest yang tetap serendah 0.66% month

Bayaran bulanan pula minima RM 54 bergantung kepada nilai pinjaman dan tempoh bayaran yang hendak dibuat oleh si peminjam tersebut.


Tidak ada sebarang caj untuk penyelesaian awal dan yuran pengendalian pinjaman ini.

BUAT PINJAMAN TERBAIK – Pinjaman peribadi online

Pinjaman ini banyak terdapat di internet.

Search saja di Google anda boleh lihat banyak syarikat yang menawarkan pinjaman peribadi online.

Cuma pesanan kami di duitanda.com supaya anda berhati2 semasa membuat loan online ini.

Semak nama syarikat, alamat syarikat..lesen syarikat dll.

Contoh iklan pinjaman peribadi online di carian google

Pinjaman Peribadi – 99% Lulus Dalam 45 Minute

Lulus Cepat Tunai Segera‎‎, Tak Perlu Penjamin and Tanpa Bayaran. Isi Borang Dapat Loan. Pinjaman Wang Berlesen di Malaysia. Cash Segera. Ccris Diterima. Perkhidmatan | Semakan Kelayakan Percuma, Prosedur Mudah Dan Cepat, Pinjaman Tanpa Bayaran.

Pinjaman peribadi swasta – BUAT PINJAMAN TERBAIK

Seperti nama pinjaman ini, ianya khas untuk mereka yang bekerja di syarikat2 swasta di Malaysia.

Untuk pengetahuan anda Bank Rakyat ada menawarkan pinjaman peribadi ini.

Ianya diberi nama Pembiayaan Peribadi-i Sektor Swasta.

Jumlah pinjaman ini sehingga RM150,000

Tempoh bayaran pula adalah 5 Tahun 10 Tahun

Kelayakan membuat pinjaman Bank Rakyat

  • Mesti Warganegara Malaysia
  • Wajib Berumur minimum 18 tahun dan maksimum 60 tahun semasa tamat tempoh pembiayaan

Gaji kasar minimum termasuk elaun tetap adalah seperti berikut :
Kerja tetap RM2,000 dan keatas
Kerja kontrak RM8,000 dan keatas

Semak syarikat yang ada menawarkan pinjaman peribadi.

SEMAK KELAYAKAN ANDA SEKARANG